Logopedski kabinet

O RADU KABINETA

Logopedski kabinet En-ten-tini okuplja djecu i roditelje od 2003. godine i ove godine slavi 20 godina postojanja. Od samih početaka kabinet vodi prof. logoped IVANA ĐURIĆ-KATANIĆ sa svojim stručnim timom koji okuplja logopede, edukacijske rehabilitatore i psihologe.
Radimo na lokaciji KOLEDINEČKA 5, Dubrava, Zagreb. 

Kabinet provodi:
* logopedsku obradu/ procjenu -dijagnostiku (standardiziranim razvojnim ljestvicama i dijagnostičkim materijalima i testovima)
* logopedska savjetovanja
* logopedsku terapiju komunikacijskih i jezično govornih teškoća – rana intervencija, predškolska i školska dob
* terapiju oralno-motoričkog pozicioniranja – korištenje TALK TOOLSa
* kompletnu pripremu za polazak u školu
* terapiju specifičnih teškoća čitanja, pisanja, računanja i učenja
* edukacijsko rehabilitacijski program vježbi
*  psihološke procjene i podrška dječjeg  psihologa

Logopedski kabinet je otvoren i u prijepodnevnim i posijepodnevnim satima, a termini obrada i logopedskih vježbi dogovaraju se i prilagođavaju potrebama djece i mogućnostima roditelja.

Kabinet vodi i uređuje Facebook stranicu:  Logopedski kabinet En-ten-tini na kojemu možete pronaći mnoštvo savjeta, informacija i radnim materijala s područja logopedsko terapeutskog rada.

SVE INFORMACIJE, SAVJETE I DOGOVOR TERMINA MOŽETE DOBITI NA: 091 5141 555 ili putem maila ivana@ententini.hr


DIJAGNOSTIKA I TERAPIJA

Obratite nam se s povjerenjem ima li vaše dijete:

* teškoće izgovora glasovaThis image has an empty alt attribute; its file name is logo-1024x1024.png
npr. glasova L, Lj, R, S, Z ,C, Š, Ž, Č, Ć …
* usporen jezični govorni razvoj
* komunikacijske teškoće
* teškoće jezičnog razumijevanja i proizvodnje
* netečnosti govora – mucanje i brzopletost
* teškoće glasa – promuklost, nazalnost…
* teškoće, čitanja, pisanja, računanja i/ili učenja
* intelektualne teškoće
* teškoće održavanja pažnje i koncentracije
* oštećenja sluha

LOGOPEDSKE BROŠURE

Prof. logoped Ivana Ðurić-Katanić pripremila je nekoliko logopedskih brošura koje besplatno možete dobiti u našem kabinetu ili ih skinuti u pdf formatu:

Brošure su informativnog karaktera te pružaju roditeljima korisne informacije i savjete u vezi razvoja govora i poticanja govorno-jezičnog razvoja kod djece.

SLOVULJCI

This image has an empty alt attribute; its file name is IMG-20201116-WA0002-1024x1024.jpg

SLOVULJCI su serija od 4 logopedske vježbenice – ČITALICA, PISALICA, PRIPOVIJEDALICA i SLIKOPRIČALICA tiskane u izdanju izdavačke kuće Alka script, autorica prof.Ivane Đurić-Katanić i prof.Vlatke Mijić iz našeg kabineta. Agencija za odgoj i obrazovanje je odobrila ovu seriju vježbenica, ponosni smo što je predškolske vrtićke skupine koriste kao pomoćni alat u pripremi djece za polazak u školu kao i učitelji u nižim razredima osnovne škole kao pomoć djeci koja imaju poteškoće u početnom čitanju i pisanju te jezičnom izražavanju.
Serija vježbenica Slovuljci namijenjena je roditeljima, odgojiteljima, učiteljima, logopedima i ostalim stručnim suradnicima te je osmišljena kao pomoć djeci u razvoju svih jezičnih vještina, pogotovo vještina jezičnog izražavanja, čitanja i pisanja.
Seriju Slovuljci možete kupiti u Logopedskom kabinetu Ententini na adresi Koledinečka 5 po cijeni od 30€ (set sve 4 vježbenice) ili pojedinačno po cijeni od 10€. Također ih možete naručiti na mail ivana@ententini.hr (šaljemo na vašu adresu).

Ovdje možete pogledati Separat Slovuljaka tj. prelistati po nekoliko stranica iz svake vježbenice: : LINK

Iz recenzije Slovuljaka:
„Mnoga se predškolska djeca oskudno jezično izražavaju, otežano opisuju i prepričavaju te otežano razvijaju predvještine potrebne za usvajanje čitanja, pisanja, računanja i učenja. Posljedično, značajan broj djece s polaskom u školu ima poteškoće u svladavanju tehnika čitanja i pisanja što se reflektira i na njihovo školsko samopoštovanje, ponašanje i općenito na usvajanje novih znanja.
U stručnoj literaturi, kao i u radu s djecom, povećana je potreba za radnim materijalima koji će integrirati sve jezične aktivnosti: čitanje, pisanje, govorenje i slušanje. Mnogo je knjiga i teorijskih djela te tematike na našem tržištu, a nedostaju strukturirane vježbenice s konkretnim alatima za rad.
Svi zadatci su osmišljeni tako da razvijaju sve komponente jezičnog sustava (fonološku, morfološku, sintaktičku, semantičku, i pragmatičku) i zbog toga je ovo vrlo kvalitetan i vrijedan materijal koji će roditeljima, odgojiteljima, učiteljima, logopedima, psiholozima i drugim stručnim suradnicima omogućiti poticanje i razvoj svih jezično govornih vještina“

U sklopu Udruge En-ten-tini – Udruge za pružanje pedagoške i edukacijsko-rehabilitacijske pomoći djeci s poteškoćama u učenju, komunikaciji i ponašanju – prof. Ivana Đurić-Katanić sa stručnim suradnicima provodi razne projekte usmjerene na savjetovanje i edukaciju roditelja i stručnog osoblja o poticanju govorno jezičnog razvoja kod djece te usvajanju vještina potrebnih za polazak u školu. Također se kroz projekte provode i različite radionice s djecom koja imaju teškoće u učenju, komunikaciji i ponašanju.
Više o radu Udruge En-ten-tini pogledajte OVDJE